BOEK ORANGE / NATUURWIJN
Terug naar wijn assortimentAmber Revolution
EEN MUST-HAVE VOOR ALLE WIJN LIEFHEBBERS
Geschreven door de bekende orange wijn expert en bekroond schrijver Simon J. Woolf, Amber Revolution is 's werelds eerste boek dat het volledige, vergeten verhaal vertelt van deze oude wijn (witte wijn gemaakt als een rode wijn) en zijn moderne strijd om geaccepteerd te worden. Het is een verhaal van verloren identiteit, de strijd om te overleven, en baanbrekende wijnmakers van de Kaukasus naar de Adriatische Zee. Witte druiven worden tijdens de gisting dagen, weken of maanden in contact gelaten met de schil, waardoor een verbluffende complexiteit, ongewone aroma's en intense smaken ontstaan. Het langdurige schilcontact geeft deze wijnen gedurfde amber-, roest- of oranjetinten. De techniek is eeuwenoud, maar de hype is nieuw en groeit snel. Dit boek bevat profielen van 180 van de beste producenten uit 20 landen wereldwijd en staat boordevol alle informatie die u nodig hebt om de beste sinaasappelwijnen ter wereld te vinden, samen met tips over hoe ze te kopen, ervan te genieten, ze op smaak te brengen en ze te laten rijpen. Engelstalig, prachtig geïllustreerd.
A MUST-HAVE VOLUME FOR ALL WINE LOVERS Written by renowned orange wine expert and award winning writer Simon J. Woolf, Amber Revolution is the worlds first book to tell the full, forgotten story of this ancient wine (white wine made like a red wine) and its modern struggle to gain acceptance. It is a tale of lost identity, the fight for survival, and pioneering winemakers from the Caucasus to the Adriatic. White grapes are left in contact with their skins for days, weeks or months during fermentation, creating stunning complexity, unusual aromas and intense flavors. the extended skin contact gives these wines bold amber, russet, or orange tints. the technique is ancient, but the hype is new and fast growing. This book includes profiles of 180 of the best producers from 20 countries worldwide and is crammed full of all the information you need to find the best orange wines worldwide together with tips for how to buy, enjoy, food-match and age them. Beautifully illustrated